Peräpukamien tehokas hoito

Scheriproct® Neo on nopea ja tehokas tuote, jonka voit ostaa apteekista ilman reseptiä.

Peräpukamien tehokas hoito

Scheriproct® Neo on kaksoisvaikutteinen paikallishoito peräpukamaoireisiin: se auttaa nopeasti kutinaan ja kipuun ja lievittää peräpukamista aiheutuvaa vuotoa, turvotusta ja tulehdusta.

Scheriproct® Neo -tuotetta on saatavilla kaksi eri valmistemuotoa: voide ja peräpuikot. Voit käyttää jompaakumpaa lääkemuotoa erikseen tai molempia valmisteita yhtä aikaa.

Rektaalivoide

Käytetään yleensä kaksi kertaa päivässä. Oireiden lievittyessä annostelu kerran päivässä riittää.

Peräpuikko

Yksi peräpuikko kerran päivässä. Oireiden helpottuessa riittää usein yksi peräpuikko joka toinen päivä.

Kombi-yhdistelmäpakkaus

Sisältää kätevästi sekä peräpuikot että rektaalivoiteen.


Peräpukamalääkkeiden käytössä on syytä muistaa riittävän pitkäkestoinen hoito, 2 – 4 viikkoa. Jos oireet pahenevat tai pitkittyvät, ota yhteyttä lääkäriin. Valmistetta ei tule käyttää yli 4 viikon ajan.
 
Lue lisää Scheriproct® Neo –valmisteesta täältä.

Peräpukamat, hygienia ja ulostaminen

Huono hygienia ei aiheuta peräpukamia, mutta peräpukamat voivat hankaloittaa hygienian ylläpitämistä.
Valitettavasti tilanne vain pahenee peräpukamien kasvaessa. Ihoärsytys johtuu usein siitä, että iho on tuhruinen ja kostea peräpukamien vuoksi. Seuraavat vinkit auttavat suojaamaan ihoa, pitämään sen puhtaana ja ehkäisemään ihottumaa ja tulehdusta.

  • Älä hankaa ihoa karkealla wc-paperilla.
  • Käytä ulostamisen jälkeiseen puhdistukseen pelkkää vettä.
  • Hätätapauksissa voi käyttää myös vedellä kostutettua wc-paperia. Pesulapussa tai wc-paperissa ei saa olla hajusteita eikä väriaineita.
  • Hyvin hengittävät alusvaatteet, jotka on valmistettu esimerkiksi 100-prosenttisesta puuvillasta, estävät kosteuden kertymistä.
  • Vältä pitkitettyjä wc-käyntejä. Älä pinnistele turhaan, vaan mene vessaan vasta, kun tunnet siihen tarvetta. Liiallinen ponnistelu ulostaessa rasittaa limakalvon tyynykkeitä ja lisää peräpukamien riskiä. Käytä wc:ssä aiempaa vähemmän aikaa äläkä lue siellä ollessasi. Näin vähennät ponnistelua ja alaspäin suuntautuvaa painetta.