Scheriproct Neo tuotetiedot

Tehokas lääke peräpukamien itsehoitoon.

FAQ

Scheriproct® Neo – valmistevaihtoehdot?
Scheriproct® Neo -tuotteesta on saatavilla kaksi eri valmistemuotoa: voide ja peräpuikot. Voit käyttää jompaakumpaa lääkemuotoa erikseen tai molempia valmisteita yhtä aikaa. On hyvä muistaa, että peräpuikot säilytetään jääkaapissa, minkä vuoksi myös Scheriproct® Neo Kombi -yhdistelmäpakkaus (sis. voide ja peräpuikko) löytyvät apteekissa jääkaapista.

Miten Scheriproct® Neo -valmistetta säilytetään ja miten kauan se säilyy?
Scheriproct® Neo -rektaalivoide säilyy huoneen lämmössä (alle 30 ºC). Scheriproct® Neo -peräpuikot sekä Scheriproct® Neo Kombi -yhdistelmäpakkaus (sis. voide ja peräpuikko) tulee säilyttää jääkaapissa (2°C–8°C).
Valmisteita ei tule käyttää pakkaukseen merkityn viimeisen käyttöpäivämäärän jälkeen.

Mitkä ovat Scheriproct® Neo -valmisteen vaikuttavat aineet?
Scheriproct® Neo on ainoa itsehoitoon tarkoitettu peräpukamalääke, jolla on kaksoisvaikutus. Scheriproct® Neo -valmisteen vaikuttavat aineet ovat prednisoloni ja sinkokaiini: Sinkokaiini puuduttaa paikallisesti lyhyeksi ajaksi. Prednisoloni vähentää tulehdusta sekä lievittää turvotusta, kutinaa, kirvelyä ja kipua pidemmän aikaa.

Kuinka kauan Scheriproct® Neo -valmistetta tulisi käyttää?
Parhaan hoitotuloksen saavuttamiseksi ja oireiden uusiutumisen estämiseksi on peräpukamalääkkeiden käytössä syytä muistaa riittävän pitkäkestoinen hoito, 2–4 viikkoa. Jos oireet kuitenkin pitkittyvät tai ne pahenevat itsehoidosta huolimatta, ota yhteyttä lääkäriin. Valmistetta ei tule käyttää yli 4 viikon ajan.

Voiko Scheriproct® Neo -valmistetta käyttää raskauden tai imettämisen aikana?
Scheriproct® Neo -valmisteen käyttöä tulisi välttää raskauden ensimmäisen kolmanneksen aikana, mutta tuon jälkeen se sopii käytettäväksi sekä raskauden että imettämisen aikana. Mikäli olet raskaana tai imetät, keskustele peräpukamavalmisteiden käytöstä lääkärin kanssa.